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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHRECK, C. E. Techniques for the evaluation of insect repellents: a critical review. Annual Review of Entomology, v. 22, p. 101-119, 1977.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSCHRECK, C. E.; POSEY, K.; SMITH, D. Repellent activity of compounds submitted by walter reed army Institute of Research. Washington, DC: USDA, 1977. 215 p. (USDA. Technical Bulletin, 1549).

Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLANG, J. T.; SCHRECK, C. E.; PAMINTUAN, H. Permethrin for biting-fly (Diptera: Muscidae; Tabanidae) control on horses in Central Luzon, Philippines. Journal Medical Entomology, v.18, n.6, p.522-529, Nov. 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSCHRECK, C. E.; POSEY, K.; GOUCK, H. K. Evaluation of the electrocutor grid trap baited with carbon dioxide against the stable fly, Stomoxys calcitrans (L.) (Diptera: Muscidae). Journal of Medical Entomology, v.12, n.3, p.338-340, Sept. 1975.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  14/03/2023
Data da última atualização:  14/03/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 4
Autoria:  SANTIN, M. R.; AMABILE, R. F.; MALAQUIAS, J. V.; VEIGA, A. D.; BRIGE, F. A. A.; SALA, P. I. A. L.
Afiliação:  MATEUS ROLLEMBERG SANTIN, MINISTÉRIO PÚBLICO DO DISTRITO FEDERAL E TERRITÓRIOS; RENATO FERNANDO AMABILE, CPAC; JUACI VITORIA MALAQUIAS, CPAC; ADRIANO DELLY VEIGA, CPAC; FELIPE AUGUSTO ALVES BRIGE, CENTRO UNIVERSITÁRIO ICESP; PEDRO IVO AQUINO LEITE SALA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA.
Título:  Maturation and detachment force for mechanized harvesting of irrigated Conilon coffee in the Brazilian Cerrado.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e02967, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1590/ S1678-3921.pab2023.v57.02967
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Maturação e força de desprendimento para colheita mecanizada de café conilon irrigado no Cerrado brasileiro.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to determine the force required to detach fruits of Conilon coffee (Coffea canephora) genotypes in five maturation stages, to determinate the best stage for mechanized harvest, and to verify the possibility of future selections of genotypes adapted to mechanized harvesting. Harvests were carried out in the 2013/2014 crop season, and the detachment force was determined based for six fruits from each side of the crop row, collected randomly from the middle third of the plants. The detachment force curve was obtained for each cycle through logistic regression, using the R software. According to the duration of their cycle, the genotypes were divided into super early, early, medium, and semilate; the values of the coefficients of the detachment force curve equation were also obtained. There is genetic variability regarding fruit detachment force throughout the maturation cycle, which indicates the possibility of selecting genotypes adapted to mechanized harvesting. Fruit detachment force shows a considerable drop in the final stages of maturation. The raisin stage is the best for the mechanized harvest of irrigated Conilon coffee in the Cerrado. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a força requerida para o desprendimento de frutos de genótipos de café conilon (Coffea canephora) em cinco estádios de maturação, determinar o melhor estádio para a colheita mecanizada e verificar a possibilidade de futuras seleções de genótipos ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Café conilon.
Thesagro:  Café; Cerrado; Coffea Canephora; Colheita Mecânica; Genótipo; Maturação.
Thesaurus NAL:  Coffee (beverage); Genotype.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1152358/1/Maturation-detachment-force-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66395 - 1UPEAP - DD
CPAC37536 - 1UPCAP - DD
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